2.8° C
Предимно облачно
toggle

Работилница „Мозайка“ гостува в Етнографски музей Долна Оряховица на 26 август

23 август 2023
image

Предстоящата „Семейна събота” на 26 август ще предложи поредното интересно занимание на посетителите в Етнографския музей. Специални гости в творческото ателие ще бъдат художничките Весела Николова и Велина Сталева от VeVe Arte Studio.
         Дамите са възпитанички на факултета по изобразителни изкуства към ВТУ, където полагат основите на творчеството си в областта на мозайката и витража. За участниците в съботата на 26 август те са подготвили своя работилница „Мозайка“, в която всеки желаещ ще може да направи свое мозаечно пано по античен образец или съвременна абстрактна интерпретация. Участниците ще могат сами да изберат материал за работа между смалт, естествен камък и стъкло.
         На 26 август работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени