2.8° C
Предимно облачно
toggle

Разширява се обхватът за предоставяне на еднократни помощи за деца

02 юни 2023
image

На заседанието си на 29.03.2023 г. Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, произтичащи от изменението на закона в края на миналата година. С тях се регламентират редът и условията за предоставяне на еднократни помощи за деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас. От учебната 2023-2024 г. тези помощи ще се предоставят за всички деца, независимо от това дали са записани в държавно, общинско или частно училище. С включването на новите три групи ученици се очаква от този вид подкрепа да бъдат обхванати общо 156 000 деца.
Помощта ще се предоставя без доходен критерий. Запазва се срокът за подаване на заявление-декларация за отпускането ѝ като се подава след записване на детето в училище до 15 октомври на съответната учебна година.
От Дирекция "Социално подпомагане" - Горна Оряховица приканват родителите, още през юни след записване на децата в училище да подават документи. Така ще бъде избегнато натоварването в последния момент. 
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени