2.8° C
Предимно облачно
toggle

Ръководството на Община Горна Оряховица поздрави самодейците в навечерието на 1 март

28 февруари 2023
image

За поредна година в навечерието на 1 март Художествена галерия „Недялко Каранешев” посрещна самодейци от Община Горна Оряховица. Символичен домакин на срещата бе кметът инж. Добромир Добрев.
На срещата присъстваха заместник-кметът Стефчо Алипиев, народният представител в 45-о, 46-о, 47-о и 48-о Народно събрание Димитър Николов и Почетните граждани на Горна Оряховица Маестро Донка Копринкова и Аделина Колева, председатели и секретари на читалища, представители на Центъра за подкрепа за личностно развитие, Исторически музей, ръководители на танцови и певчески колективи.
Вие с достойнство и творчески заряд изпълнявате основната си мисия да развивате и да обогатявате културния живот в нашата община, където осъществявате дейността си, съхранявайки обичаите и традициите на горнооряховския край и на българщината, обърна се към самодейците инж. Добромир Добрев. Поздравления за това, че не угасва Вашият ентусиазъм, че е неизчерпаема енергията, с която правите по-красив и ведър делника на хората от нашата община - с танц, песен, музика и слово. Всички Вие заслужавате уважение и възхищение за своя безкористен и всеотдаен труд, каза още кметът.
Инж. Добромир Добрев връчи на председателите на читалищата благодарствени грамоти. Грамоти получиха и Центърът за подкрепа за личностно развитие с директор Димитър Михнев, Вокално студио „Гласове“ с вокален педагог Стелияна Христова, Балетна школа „Грация“ с балетен педагог Соня Георгиева, Вокална школа „Мама миа“ с художествен ръководител Емилия Пенчева и Танцов фолклорен клуб „Елбетица“ с художествен ръководител Йордан Минчев.
За доброто настроение на срещата се погрижиха музикантите от трио „Арт“ от град Велико Търново. За поредна година учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, под ръководството на своите учители се бяха погрижили и приготвили празничния кетъринг.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени