2.8° C
Предимно облачно
toggle

С Алея на занаяти, художници и музиканти започва най-празничната седмица на Горна Оряховица

23 май 2024
image

Алея на художниците, занаятите и традиционните настолни игри ще посрещне горнооряховчани на 27 май. Тя ще бъде разположена в пешеходната зона на площад „Георги Измирлиев“. С тази инициатива ще започне и най-празничната седмица на Горна Оряховица, в която ще бъде отбелязан Празника на града – 29 май и Празника на горнооряховския суджук.
Занаятчии от Горна Оряховица, Сливен и Велико Търново ще се включат в своеобразния фестивал на занаятите. Горнооряховчани и гостите на града ще могат да посетят различни ателиета и да участват в работата им. Участници във фестивала ще бъдат деца художници и музиканти, обединени от непосредствената атмосфера на улицата и прекия контакт с публиката. Темата на творческата зона на децата, които ще рисуват е „Моят град празнува“.
В специално обособената занаятчийска зона пък ще има щандове за изработване на кукли, бижута и аксесоари за деца, работилница за сувенири от вълна, шевици, сапуни, а ученици от СУ „Георги Измирлиев“ ще покажат как се тъче на стан. Възпитаниците на СУ „Вичо Грънчаров“ пък ще демонстрират уменията си за работа с глина в ателието на Керамичната школа. В пешеходната зона на пл. „Георги Измирлиев“ ще има още музиканти, забавно фото, дегустация на вино от изби от региона. Ще бъдат обособени и специални кътове за настолни игри.
От 17.00 ч. пред Младежкия дом ще започне традиционното еко шоу „Малко въображение“, в което малчугани от детските градини ще дефилират по червен килим с тоалети, изработени от рециклирани материали.
От 18.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ започва концерт с участието на Стелияна Цвяткова, Кристина Енчева, Алекс Карабоев, балет „Калина“, акробатичното дуо братята Мартин и Данаил Николови, а специални гости ще бъдат квартет „Интро“. Водещ на концерта ще е Драгомир Драганов.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени