2.8° C
Предимно облачно
toggle

С динена фиеста се забавляваха и гониха жегата в Правда

22 юли 2023
image

С много смях и забавления премина първата „Динена фиеста“ в Правда. Празникът се организира от НЧ „Звезда -1905“, Кметство с. Правда и ПК „Надежда“, с подкрепата на Община Горна Оряховица.
В горещата събота малки и големи се събраха, за да се забавляват и да се разхладят с най-предпочитания летен плод – динята. Пред читалището беше подредена кулинарна изложба с фреш от диня и мента, торта от диня, шишчета от диня - сладки и солени (диня с пъпеш и диня със сирене ), динена лимонада, мъфини с диня , динени късчета подредени в диня тип Ежко Бежко. А паркът пък стана терен за много игри, в които главен герой също беше динята. Децата търкаляха дини, надяждаха се с диня с вързани зад гърба ръце, подреждаха пословици и поговорки, познаваха теглото на дини, придвижваха пластмасови чашки по въже със струята на воден пистолет, вадиха семки от диня от басейн с вода. Имаше и игри „захапи парченцето“ и „открий картите“ и още много забавления. Накрая всички заедно „унищожиха“ експонатите на кулинарната изложба.
Освен, че децата се забавляваха, в края на празника те много отговорно почистиха района и изхвърлиха отпадъците си. За цялостните си динени приключения, малчуганите получиха грамоти за участие.
Амбицията на организаторите е догодина динената фиеста да се превърне в още по-мащабен летен празник.
 
Снимки: НЧ „Звезда – 1905“ - Правда

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени