2.8° C
Предимно облачно
toggle

С изложба 3 в 1 ще завърши тазгодишният пленер „Живописатира” в Горна Оряховица

27 май 2024
image

Десет творци участват в XXIII издание на традиционния за празничните прояви в Горна Оряховица пленер „Живописатира”. Половината са от сдружението на горнооряховските художници ГоАрт – Роза Абадажиева, Пепа Хаджитодорова, Петър Крусев, Янко Янков и Деница Иванова Александрова. Петима са гостите – Николай Гърков от Червен бряг, Илиана Тошева от Сандански, Цветанка Григорова от Благоевград, Валентин Георгиев от Русе. Трябваше да се присъедини и многократно участвалият Красимир Коцев от Плевен, но заради здравословни проблеми той ще пропусне тазгодишното му издание. На негово място за първи път участва младият художник и асистент във ВТУ Веселин Симеонов.
Тази година творците работят в Художествена галерия „Недялко Каранешев” и всеки може да проследи процеса по създаване на картините, които после ще бъдат представени във финалната изложба.
Изложбата този път ще е 3 в 1, защото ще бъдат показани 20 платна, създадени по време на пленера, ще има ретроспекция с платна от предишни издания, а в малката зала на галерия ще бъде показана изложба на децата, които работят заедно с големите творци. Малките художници са от различни горнооряховски училища и творят на тема „Моят град празнува”.
Откриването на изложбата е на 29 май от 12 часа.  

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени