2.8° C
Предимно облачно
toggle

С концерт и голяма торта Мажоретен състав „Българче“ отпразнува 5-я си рожден ден

06 юни 2024
image

С голям концерт на площад „Георги Измирлиев“ Мажоретен състав „Българче“ отпразнува 5-я си рожден ден. Ръководител на мажоретките е Розалия Нанкова. Съставът е създаден през 2019 година като Клуб за занимания по интереси към ОУ „Иван Вазов“. И вече има две възрастови групи. В първата са „ветеранките“, с които Розалия Нанкова е направила първите стъпки. Малките са от 1 и 2 клас. В момента има две групи с общо 35 момичета на възраст от 7 до 12 години.
Децата танцуват с голям интерес, а всички уреди и костюми, с които се представят са обезпечени от ръководството на училището, от което получаваме и пълна подкрепа за нашата работа, споделя Розалия Нанкова, която е и начален учител в учебното заведение. Почти през цялата година момичетата имат участия в различни форми и се представят винаги на ниво. Не са малко и наградите, които получават, но те са абсолютно заслужени, казва още Розалия Нанкова
На мажоретките от „Българче“ им предстои участие в Детския фестивал „Раховче“ и така ще завършат творческия сезон. Но момичетата ще продължат да работят заедно със своя ръководител Розалия Нанкова и по време на лятната занималня в училище, ще учат елементи, за новия творчески сезон, ще упражняват вече поставените танци, защото в края на август им предстои участие на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон“ в Албена.
За малките мажоретки танцуването е удоволствие. Те обичат да пътуват за различни участия и всяка си има своя любим танц.
На концерта по повод рождения ден на „Българче“, танцуваха и малките мажоретки от ДГ „Здравец“, които са и бъдещата млада смяна на състава. В програмата взеха участие и музикантите от Духовия оркестър при Център аз подкрепа за личностно развитие. В края на концерта директорът на ОУ „Иван Вазов“ Иван Момъков, за да благодари на всички за упорития труд и съдействието. Специални думи на благодарност имаше към Розалия Нанкова, както и към нейните момичета.
Всички мажоретки - малки и големи получиха медали от директора, а за ръководителите на съставите имаше специални подаръци. Поздравителен адрес имаше и от кмета на Общината Николай Рашков, с който той им пожелава неизчерпаема творческа енергия за достигане на нови върхове.
И както се полага на рожден ден имаше и огромна тематична торта с мажоретки.
След като свещичките бяха духнати, красивата торта беше разрязана на десетки парчета и излапана от малките мажоретки.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени