2.8° C
Предимно облачно
toggle

С концерти на Веселин Маринов и „Българе“ започва творческият сезон в обновената сграда на Летния театър

19 май 2023
image

Концертите на Веселин Маринов и Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ дават началото на новия творчески сезон в обновената сграда на Летен театър и НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в Горна Оряховица. И двата концерта ще бъдат с вход свободен за публиката.
Уникалното за областта съоръжение, което разполага с 1875 седящи места ще бъде официално открито на 22 май от 11.00 ч. Вечерта от 19.00 ч. започва концертът на Веселин Маринов. Вратите на Летния театър ще бъдат отворени за публиката още от 18.00 ч. Удоволствие да се качат първи на сцената обаче ще имат местни таланти от Вокално студио „Гласове“, Вокална школа „Mamma mia“, Детски вокален състав „Music sounds“ при НЧ „Напредък – 1869“ със солисти Алекс Карабоев и Кристина Енчева, както и солистите на Вокална школа при читалище „Напредък“ Никол Попова, Симеон Славев, Ерик Михайлов и Ивайла Николова. Публиката ще има възможността да види кратко видео, представящо реализираните проекти от Инвестиционната програма на Общината за периода 2014 – 2020, чийто финал е именно проектът за обновяване на Летния театър. След това на сцената ще се качи и гост звездата на вечерта Веселин Маринов.
На 23 май отново от 19.00 ч. вечерта ще започне с изпълнения на горнооряховски фолклорни състави. На сцената ще излязат хорът и оркестърът на Фолклорен ансамбъл „Сидер войвода“ при НЧ „Напредък – 1869“, Вокална група „Герана“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие и Фолклорните състави на домакините от НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. След тях гостите от Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще покажат на горнооряховска публика танцовият спектакъл „Осмото чудо“.
Така след грандиозното начало, през цялото лято горнооряховската публика ще има възможността да се наслаждава на български изпълнители и актьори. Разбира се, след двугодишно прекъсване, НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ отново ще посрещне и гостите на Международния фолклорен фестивал „Раховче“, който ще ес проведе от 19 до 24 юни.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени