2.8° C
Предимно облачно
toggle

С малко дъжд и много настроение Горна Оряховица изпрати абитуриентите от Випуск 2022

24 май 2022
image

253 абитуриенти от горнооряховските средни училища и професионални гимназии дефилираха тази вечер по червения килим. За да ги аплодират в центъра на града се събраха много техни приятели, близки и роднини. По традиция всички абитуриенти получиха лично послание от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. С това, което вече знаеш от учителите и от семейството си, ще се опитваш да превръщаш препятствията в решения и поуки. Оттук насетне започва истинския път! В него отговорността за делата ти е твоя. Постъпвай честно и бъди добър човек, се казва в посланието на градоначалника към зрелостниците. Празничното настроение с младите хора споделиха и заместник кметовете Николай Георгиев, инж. Деница Коева, Григор Минков и Стефчо Алипиев.
С красиви рокли и костюми първи по червения килим преминаха абитуриентите от СУ „Георги Измирлиев“. След тях дефилираха момчетата и момичетата от СУ „Вичо Грънчаров“, следвани от абитуриентите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“, ПТГ „Васил Левски“, ПГЛПИ „Атанас Буров“ и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.
За кратко падналият майски дъжд наложи някои от абитуриентите да преминат по килима с чадъри, но това по никакъв начин не се отрази на настроението им.
След дефилето на абитуриентите, последва не по-малко пъстро шествие на автомобили, с които младежите потеглиха към местата за среднощните партита.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени