2.8° C
Предимно облачно
toggle

С многолюдни хора́ на централния площад Горна Оряховица посрещна Новата година

01 януари 2024
image

Стотици горнооряховчани посрещнаха заедно новата 2024 година на пл. „Георги Измирлиев“ в града. Час преди полунощ на откритата сцена там започна празнична програма. Звездата в нея беше финалистът от „Гласът на България“ Симеон Славев. Талантът не пропусна да благодари на съгражданите си от Горна Оряховица за подкрепата и обичта, която е получил, докато се състезаваше във формата.
Заедно със Симеон Славев на сцената се изявиха и други от даровитите възпитаници на вокалния педагог Аделина Колева – изпълнителите от група „Графити“.
Балет „Мистик“ представи темпераментни хореографии, а още преди настъпването на 2024-та от Фолклорен ансамбъл „Сидер Войвода“ подгряха с народни танци.
За присъстващите бяха осигурени греяно вино и баница с късмети, а всички заедно отброиха последните мигове на 2023-та. С фойерверки и отлично настроение бе посрещната Новата година в Горна Оряховица. На централния площад се извиха многолюдни хора́, вещо предвождани от танцьорите на „Сидер Воевода“.
Общоградско празненство, с което горнооряховчани заедно да изпратят и 2024 година, обеща зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Иванова.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени