2.8° C
Предимно облачно
toggle

С музикален флашмоб и бели балони горнооряховски и украински деца отправиха послание за мир

27 април 2022
image

Над 120 деца в Горна Оряховица се включиха в музикален флашмоб – поздрав за Украйна. В танца участваха групи от Балет „Грация”, НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и мажоретния състав на ОУ „Иван Вазов“. Те танцуваха под звуците на популярната украинска песен “Червона калина“. Във втората част на 6-минутния музикален флашмоб прозвуча песента на Майкъл Джексън „Ние сме света“, изпълнена на живо от четирима млади таланти от Вокално студио „Гласове“ с вокален педагог „Гласът на България“ Стелияна Христова. Заедно с горнооряховските деца, танцуваха и близо 30 украинчета от семейства, намерили спасение от войната в Горна Оряховица.
Получихме подкрепа от координатора на Център „Добро сърце“ Лина Костадинова. Тук в нашия град с нейно съдействие има настанени много украински семейства. Получихме съдействие и от Община Горна Оряховица. Заедно с моите колеги Иван Иванов и Розалия Нанкова подготвихме хореографията на танца. Искахме децата да бъдат облечени в бяло, защото това е цветът, символизиращ чистотата и мира. Освен това, с този наш музикален проект направихме и малка препратка към предстоящия Международен ден на танца – 29 април, каза ръководителят на Балетна школа „Грация“ Соня Георгиева.
В края на музикалния флашмоб, малките танцьори пуснаха в небето 120 бели балона и голямо червено сърце – с послание за мир.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени