2.8° C
Предимно облачно
toggle

С тайните на българската шевица и калоферската дантела продължават летните занимания в Етнографския музей

17 август 2022
image

В предстоящата „Семейна събота” на 20 август музейните специалисти са подготвили нови интересни занимания в двора на Етнографски музей Долна Оряховица. Специални гости, помощници и обучители ще бъдат майсторите Маргарита Бонева (калоферска дантела) и Иван Маринов (българска шевица). Всеки от тях е подготвил интересно предизвикателство за сръчните пръсти на любознателните посетители.
         В творческите ателиета ще бъдат представени интересни техники на плетене, бродирането като изкуство и символите в българската шевица. Малки и големи посетители ще имат възможност да опитат с ръцете си създаването на тези традиционни красоти.
         На 20 август работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени