2.8° C
Предимно облачно
toggle

Семейните съботи в горнооряховския музей продължават с археологически занимания

24 юли 2019
image

След поредицата от летни съботи, в които музейните посетители преоткриваха традиции и занаяти от областта на етнографията, следващите занимания през сезона ще бъдат посветени на археологическата наука.

         В съботата на 27 юли малки и големи участници в творческото ателие ще имат възможност да се срещнат и запознаят отблизо с работата на специалист реставратор. Ръководителят на ателието Александра Янакиева ще покаже основните техники, които се прилагат при реставрацията на керамични предмети. За желаещите да участват музейните специалисти са измислили интересен и забавен начин, чрез който посетителите да направят своя първи опит във възстановяването на керамичен артефакт.

         В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10.30 до 11.00 часа!

         И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени