2.8° C
Предимно облачно
toggle

След две години прекъсване, Горна Оряховица отново посреща млади хора от страната за ХІV Национална младежка среща

05 април 2023
image

След две години прекъсване заради пандемията, Горна Оряховица отново ще бъде домакин на Национална младежка среща. ХІV-то издание на форума ще се проведе от 7 до 9 април и ще премине под мотото „С крачка в бъдещето“.
Срещата се организира от Горнооряховски младежки парламент съвместно с Община Горна Оряховица и е под патронажа на
еврокомисар Мария Габриел и евродепутата Ева Майдел.
Националната среща в Горна Оряховица е поредна стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, местната и централната власт за ролята и мястото на младото поколение в изграждането на просперираща България, в рамките на
обединена Европа. Гостите от страната ще бъдат приветствани от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който ще има честта да открие ХІV Национална младежка среща.
В продължение на три дни участниците ще имат възможност да споделят и обменят опит не само с домакините, но и с представителите на различни неправителствени организации.
Основна тема по време на форума ще бъде мястото на младите хора в съвременния свят, тяхната активност и доброволческа работа в името на собственото им бъдеще. Сред основните акценти са: здравословният начин на живот, превенцията на различни зависимости и борба с агресията, използване на дигитални технологии и предпазване от фалшиви новини.
Участниците ще обсъдят конкретни действия за развитие и активиране на младежкия граждански сектор с предоставените от Европейския съюз възможности. Гостите ще могат да изразяват мнения и да дават идеи към кои приоритетни области трябва да бъде насочена работата им като доброволци, както и кои действия са ефективни.
Важна част през трите дни на форума, ще бъдат интересни и атрактивни ателиета, в които всеки от младежите ще има възможност да участва и да придобие нови умения. Ателиетата ще бъдат включени в различни интерактивни задачи за участниците, чрез които ще се покаже как дигиталните технологии могат да участват в ежедневието ни.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени