2.8° C
Предимно облачно
toggle

След тригодишно прекъсване танцьори и певци от четири държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

15 юни 2023
image

След тригодишно прекъсване Горна Оряховица отново посреща участниците в Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и Детския фестивал на изкуствата „Раховче“. Организатори на двата културни форума са НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ в партньорство с Община Горна Оряховица. Фестивалите се провеждат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.
Близо 1000 участници ще танцуват и пеят на сцената на обновения Летен театър от 17 до 24 юни. Публиката ще се наслади на изпълненията на състави от Полша, Грузия и Турция, България и разбира се на домакините от ДФС „Раховче“ и ФК „Сидер войвода“ при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. На сцената ще излязат още 20 детски колектива от Варна до Сандански.
Фестивалният маратон ще започне на 17 юни (събота) от 18.00 ч. с единадесетото издание на Националния фестивал на фолклорните клубове и групи „Фолклорна броеница”. На 19 юни (понеделник) от 20.00 ч. е годишният концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“.
С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 20 юни (вторник) от 18.00 ч. започват ХVІ Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІІІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Участниците в дефилето ще преминат по пешеходната зона в центъра на града и ще имат възможност в рамките на 5 минути да представят своите групи. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър.
От 21 до 24 юни фестивалните вечери ще започват от 19.00 ч. с изпълнения на участниците в ХVІІІ Национален детски фестивал на изкуствата, а от 20.00 ч. и с участниците в ХVІ Международен фолклорен фестивал.
На 24 юни гостите от Полша, Грузия и Турция ще вземат участие в Петропавловския събор. Вечерта от 20.00 ч. е Гала концертът на участниците и официалното закриване на двата фестивала
 
Концертните изяви в рамките на двата фестивала ще бъдат на сцената на Летния театър. При лошо време – в Спортна зала „Никола Петров“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени