2.8° C
Предимно облачно
toggle

Снимки с ретро костюми и интересни експонати са акцентите в деня на отворени врати на горнооряховския музей на 29 май

22 май 2024
image

С градски костюми от края на ХІХ и началото на ХХ век ще могат да се снимат горнооряховчани и гостите на града в празничния 29 май. На този ден Историческият музей ще посреща гости от 10.00 ч. до 16. ч. Освен, че ще могат да разгледат постоянните експозиции и временната изложба за разкопките на крепостта Ряховец, посетителите ще могат да се снимат и в специално обособеното ретро фото ателие.
В празничния ден, входът за всички посетители на Историческия музей ще бъде безплатен. Гостите ще могат да разгледат, както постоянните експозиции, така и най-новата изложба, посветена на археологическите проучвания в общината през последния сезон. Ще могат да се запознаят с най-ранната история на града чрез находките от двата обекта – крепостта Ряховец и източния некропол. Показани са различни по хронология и вид находки, като монети, въоръжения, както и накити.
В духа на празника, музеят ще предложи и допълнителна изненада за своите посетители. Със съдействието на Община Горна Оряховица са ушити реплики на ретро костюми от края на ХІХ и началото на ХХ век, всички те от фонда на Историческия музей. Специален фотограф ще увековечи в ретро снимка всеки, желаещ да се облече в атрактивните костюми от ранните години на градската епоха на Горна Оряховица.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени