2.8° C
Предимно облачно
toggle

Социалният патронаж ще доставя храна на още 100 самотноживеещи възрастни хора, докато трае извънредното положение

17 март 2020
image

От 23 март (понеделник) още 100 души в Горна Оряховица ще получават топла храна, която ще се приготвя в базата на Домашния социален патронаж. Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение.
Целта ни е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън. Трябва да се погрижим за тях и да ги предпазим. Именно за да не излизат от домовете си, заявяването на услугата ще стане по телефона, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 – Добромира Енчева и да заявят 3 имена, постоянен адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на настоящия адрес, трябва да се каже и той.
Храна ще се доставя на възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място. При първата доставка на храната, потребителите ще подпишат заявление, договор и ще внесат депозит от 25.00 лв. Сумата е за първите две седмици на доставяне на храната.
Топлата храна ще се доставя от понеделник до петък включително, а менюто включва супа, основно ястие и хляб.
От тази мярка могат да се възползват и самотноживеещи възрастни хора, които в момента са в списъка на чакащите за услугата на Домашен социален патронаж.
Заявленията по телефона ще се приемат до петък.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени