2.8° C
Предимно облачно
toggle

Специалисти по асистирана репродукция ще дават консултации в безплатния кабинет по репродуктивно здраве в Горна Оряховица

18 май 2024
image

Новооткритият в Горна Оряховица кабинет по репродуктивно здраве вече приема за безплатни консултации на нуждаещи се двойки.
От 10.30 ч. до 16.00 ч. на 25 май на разположение на записалите се ще бъдат двама от най-изявените специалисти в сферата – ембриологът Искра Антонова, която е родом от Горна Оряховица и акушер-гинекологът с 25-годишен опит в репродуктивната медицина д-р Георги Николов.
Д-р Николов е и ESHRE сертифициран старши ембриолог. Ръководител е на сектора по асистирана репродукция в столичния Медицински център „РепроБиоМед”.
Той е и преподавател в Медицински университет – Плевен по гинекологична ендоскопска хирургия.
Заедно с експерти от МЗ д-р Георги Николов е съавтор на Клиничен стандарт „Асистирана репродукция” и на свързаните с това наредби към Закона за здравето.
Предварителното записване става чрез координатора на фондация „Искам бебе“ за Горна Оряховица Радина Димитрова, телефон 0888 26 67 74.
Утвърдени имена в репродуктивната медицина ще продължат да дават консултации в специализирания кабинет в Горна Оряховица, който е единствен за съседните области и четвърти в страната. Намира се на етажа на АГ отделението в горнооряховската МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица.
Беше открит в началото на май от Община Горна Оряховица, в партньорство с фондация „Искам бебе“ и общинската болница. Това е част от мерките за стимулиране на раждаемостта, предприети от ръководството на Общината.
Информация за предстоящите посещения на специалистите по асистирана репродукция ще се публикува своевременно чрез профилите в социалните мрежи на трите партниращи си страни. 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени