2.8° C
Предимно облачно
toggle

Състезатели на СКБ „Локомотив“ и представители на Общината положиха венци пред родната къща на Хари Стоев в Горски горен Тръмбеш, утре започва турнирът в негова чест

06 юни 2024
image

Над 70 състезатели ще вземат участие в Областния турнир по борба за деца „Хари Стоев“, който ще се проведе на 7 юни в Горна Оряховица. Те ще се представят в 13 категории в подготвителна група и деца първа и втора групи. В състезанието ще се включат домакините от Спортен клуб по борба „Локомотив“, два клуба от Велико Търново, както и борци от Елена, Стражица, Златарица, Севлиево и град Глоджево , русенско. Надпреварата започва от 9.00 ч. в залата по борба на спортния комплекс „Никола Петров“.
Турнирът в памет на Хари Стоев започва през 2011 г. по идея на тогавашния председател на Сдружението за възраждане на Горски горен Тръмбеш Николай Николов и на покойния Йордан Ангелов, кметски наместник по онова време като демонстративни борби, които се провеждат в центъра на селото. За да не бъдат зависими от капризите на времето, организаторите преместват състезанието в Спортна зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Така продължаваме и до днес. От този турнир децата получават старт да вървят напред, добиват самочувствие, а тези от тях, които получат медали, винаги след това се класират и на по-големи турнири, коментира треньорът на горнооряховския клуб по борба „Локомотив“ Николай Ганев.
По-рано днес пред родната къща на бореца Хари Стоев в село Горски горен Тръмбеш бяха поднесени венци на признателност от Община Горна Оряховица и Спортен клуб по борба „Локомотив“. На възпоминателната церемония присъстваха началникът на отдел „Култура, Младежки дейности и спорт“ при Община Горна Оряховица Боряна Борисова, състезатели на СКБ „Локомотив, водени от треньора Николай Ганев.Спомени за Хари Стоев, който е гордост не само за селото, но и за цяла България разказа кметският наместник на Николай Йорданов. През годините той продължава традицията на своите предшественици и оказва съдействие за провеждане на турнира.
Турнирът по борба в памет на Хари Стоев предшества Празниците на духовността, които ще се проведат от 22 до 24 юни в Горски горен Тръмбеш. В празничните дни са предвидени спортни прояви, концерти и изложби. 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени