2.8° C
Предимно облачно
toggle

Световни и европейски шампиони дойдоха за ежегодния турнир по народни борби в Горна Оряховица

04 юни 2022
image

Над 90 състезатели от цялата страна вземат участие в ежегодния турнир по народни борби в Горна Оряховица Състезанието тази година е съпътстваща проява на Празника на горнооряховския суджук и освен на чудесния вкус на месния деликатес, гостите могат да се насладят и на уменията на младите борци. В турнира се включват около 70 деца и момчета и 20 мъже. Състезанието бе официално открито от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който пожела на всички състезатели успех. На откриването присъстваха и заместник-кметът Стефчо Алипиев, директорът на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова и президентът на Спортен клуб по борба „Локомотив“ Цветан Зеленков.
Първи на турнира имаха възможността да се преборят децата и момчетата. След откриването последва и по атрактивната част, в която на тепиха излязоха мъжете. Първи се представиха
специалните гости на турнира Александър Костадинов-двукратен световен шампион за младежи, европейски шампион за мъже и многократен шампион на България и Иво Ангелов –световен и европейски шампион, три пъти вицеевропейски шампион и два пъти бронзов медалист на европейско първенство за мъже. Друг специален гост бе Явор Янакиев – световен шампион, бронзов медалист на европейско първенство и бронзов медалист на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Тези момчета в продължение на 10-12 години вдигаха високо българското знаме и в тяхна чест е звучал българският химн.Те са победили в спорта и живота и са едни от най-титулованите борци в България, каза помощник-треньорът на националния мъжки отбор по борба Димитър Кумчев. Той благодари на домакините в лицето на Спортния клуб по борба „Локомотив и неговият президент Цветан Зеленков и Община Горна Оряховица за отличната организация на турнира.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени