2.8° C
Предимно облачно
toggle

Три библиотеки от община Горна Оряховица получиха дарение от Сдружение „Атанас Буров“

25 май 2022
image

В навечерието на Празника на Горна Оряховица три библиотеки от общината получиха дарение - книги на издателство „Захари Стоянов“. Дарението е от Сдружение „Атанас Буров“. Книгите са предназначени за Общинска библиотека и за библиотеките в НЧ „Христо Козлев-1883” - Долна Оряховица и НЧ „Развитие-1884” – Поликраище. Символично дарението бе прието от главният библиотекар Светлана Гъркова и от библиотекарят от Общинска библиотека Милена Момъкова.
За мен е огромно удоволствие да връчим това дарение в навечерието на празника на нашия град. Съгражданите ни са будни хора, които четат и търсят нова и качествена литература, каквато е точно и литературата на издателство „Захари Стоянов“, каза представителят на Сдружението бизнесменът Йордан Аврамов.
Това е поредната инициатива на Сдружение „Атанас Буров“. Преди три години, в навечерието на Празника на Горна Оряховица в центъра на града бе открит паметник на нашия виден съгражданин Атанас Буров, чието проектиране и изграждане са финансирани от Сдружението. Надявам се, че и в бъдеще съвместната ни работа ще продължи да бъде все така ползотворна, както и досега и ще си сътрудничим и в други дейности, благодари на Сдружението кметът инж. Добромир Добрев.
Ще продължим да работим заедно за извисяване духовността на нашите съграждани, увери Йордан Аврамов.
На връчването на дарението присъства и заместник-кметът Григор Минков, който пое ангажимент книгите да достигнат възможно най-скоро до своите читатели.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени