2.8° C
Предимно облачно
toggle

Ученици от общините Горна Оряховица и Лясковец мериха познания в образователното състезание „Аз обичам България“

28 юни 2022
image

Преподаватели и ученици, работили по проект „Подкрепа за успех“ се събраха на междуучилищна среща в СУ „Георги Измирлиев“. Срещата се организира от РУО – Велико Търново. Директорът на Гимназията Криси Аврамова поздрави всички присъстващи. Музикален поздрав отправиха и момичетата от Вокална група „Нота фреш“, с ръководител Аспарух Костов.
Гост на срещата бе и заместник-кметът Григор Минков.
В рамките на срещата бе организирано състезание, в което се включиха представители на училища от общините Горна Оряховица и Лясковец, работили по проекта „Подкрепа за успех“. Те мериха познания в забавното шоу „Аз обичам България“. В надпреварата се състезаваха 5 отбора, носещи имена на станалите емблема за България – „Българска роза“, „Чипровски килим“, „Кисело мляко“, „Мартеница“ и „Кирилица“. Те трябваше да подреждат пъзел, да отгатват думи, да познават популярни български песни, танци. Имаше също и спортни игри и забавления, както и игри на въпроси и отговори.Въпреки, че символичен победител стана отборът „Българска роза“, подаръци и грамоти имаше за всички участници в състезанието.
Докато отборите мереха сили и познания, гостите можеха да разгледат Етнографския комплекс на открито, подреден до откритата училищна сцена. Там деца и учители, пресъздавайки седянката „От къделя до постеля“, демонстрираха автентични български занаяти, които учениците от Гимназията изучават по проект „Подкрепа за успех“.
Междуучилищната среща завърши с изпълнение на песента „Моя страна, моя България“ , на фона на която участниците развяха българското знаме.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени