5° C
Слънчево
toggle

Указания за използване на парковете за времето на пандемия от COVID-19 във връзка със Заповед № РД-01-239/26.04.2020г. на Министъра на здравеопазването

27 април 2020
image

УКАЗАНИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПАРКОВЕТЕ ЗА ВРЕМЕТО НА ПАНДЕМИЯ ОТ COVID-19 ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № РД-01-239/26.04.2020г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
 
От днес, 27 април 2020г., се разрешава посещението и разходката в парковете на територията на Община Горна Оряховица за деца до 12 години с родителите им или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, за времето  между 9:30 и 18:30 ч. всеки ден. Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м и носенето на предпазни маски.
Парковете, които са отворени за посещение и разходки, са: Парк „Детски кът“, Парк „Градска градина“, Парк „Николай Панайотов“ (Парк „Пролет“), Парк „Христо Ботев“, Парк „Никола Петров“, местност „Божур поляна“, както и парковете в населените места на територията на Община Горна Оряховица.
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРАВИЛА:
➡️ Носете предпазни маски;
➡️ Спазвайте дистанция 2,5 м от други семейства;
➡️ Влизайте в парка само от отворените входове;
➡️ Избягвайте да докосвате повърхности;
➡️ Използвайте дезинфектант и ръкавици;
 
ЗАБРАНЯВА СЕ:
 Събирането на деца и възрастни от различни семейства;
 Използването на детски и спортни съоръжения и пясъчниците;
❌ Игрите на деца в група и с общи играчки;
❌ Сядането на пейки;
❌ Сядането на тревата и правенето на пикник;
❌ Употребата на алкохол на територията на парка;
 
            Контрол по изпълнение на указанията за използване на парковете за времето на пандемия от COVID – 19 във връзка със Заповед № РД-01-239/26.04.2020г. на Министъра на здравеопазването ще се осъществява от Служба „Обществен ред и сигурност“ при Община Горна Оряховица и Районно управление на МВР, гр. Горна Оряховица.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Заповед на Министъра на здравеопазването 53 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2023. Всички права запазени