2.8° C
Предимно облачно
toggle

Установяване на собствеността и отговорността за поддръжката на надлеза до Летището дискутираха на среща в Областна администрация

04 юни 2020
image

Установяване на собствеността и отговорността за поддържане на ж.п. и пътен надлез на Републикански път III-514 Камен – Драганово – Долна Оряховица - Горна Оряховица – Велико Търново при км 39+321 бяха обсъдени на среща в Областна администрация. Срещата бе свикана от Областния управител проф. д-р Любомира Попова. На срещата присъстваха представители на Областна администрация - Велико Търново, директорът на областно пътно управление - Велико Търново Венцислав Ангелов, кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заместник-кметът инж. Деница Коева, кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова и директорът на РДНСК - Велико Търново инж. Петя Бакалова.
На срещата бе обсъдена собствеността и отговорността за поддържане на съоръжението, експлоатационното му състояние, както и необходимостта от предприемане на мерки за провеждане на експертно обследване, последващо проектиране, ремонт или евентуалното му затваряне за преминаване с цел предотвратяване възникването на инцидент.
За установяване на собствеността на пътното съоръжение ще бъде поискана информация от Регионален държавен архив – Велико Търново и РДНСК – Велико Търново относно наличието на документи, свързани с изграждането на ж.п. и пътен надлез на Републикански път III-514 Камен – Драганово – Долна Оряховица – Горна Оряховица – Велико Търново при км 39+321.
Всички присъстващи на срещата се обединихме около тезата, че надлезът е спешен обект и затова ще настояваме за бързото разрешаване на въпроса. Съоръжението се намира изцяло в землището на община Лясковец. Това се вижда и от кадастралната карта. Затова и цялата документация ще минава през община Лясковец, коментира след срещата инж. Добромир Добрев.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени