2.8° C
Предимно облачно
toggle

В „зелена занималня“ ще се забавляват децата от ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица

12 май 2022
image

„Зелена занималня“ вече имат децата в ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица. В нея малчуганите ще се забавляват, ще учат, ще играят различни игри. Занималнята е разположена в двора на детското заведение и е изградена със съдействието на „Енерго про за обществото“.
Идеята на „Енерго про за обществото“ е да финансира иновативни проекти. Техни бенефициенти могат да бъдат детски градини, училища, библиотеки. По този начин ние подпомагаме бъдещото развитието на децата и подрастващите по отношение на тяхното образование, каза при откриването Пенчо Минчев - управител на Регионален обслужващ център Горна Оряховица и Габрово на Електроразпределение Север, което е част от групата на Енерго про.
Зелената занималня е отдавнашна мечта на колектива на детската градина. В нея основно ще се извършват допълнителните дейности с децата като шахмат, рисуване, английски език, роботика. В останалото време децата ще могат свободно да играят в нея, да четат приказки. В занималнята ще е провеждат различни инициативи заедно с родителите, сподели директорът на детската градина Мадлена Георгиева.
Гост на откриването на „зелената занималня“ бе заместник-кметът Григор Минков. След кратката официална част той се включи в заниманията и рисува заедно с децата.
„Зелената занималня“ е вторият проект в детска заведение в общината, финансиран от „Енерго про“. Първият проект, подпомогнат от дружеството бе иновативна детска площадка в ДГ „Здравец“ в Първомайци.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени