2.8° C
Предимно облачно
toggle

В четвъртък, 4 април ще се проведе обществено обсъждане за терена на бъдещия общински приют за безстопанствени кучета

03 април 2024
image

Припомняме, че Община Горна Оряховица кани всички граждани, организации и заинтересовани лица на обществено обсъждане, във връзка с изграждането на приют за безстопанствени кучета върху общински имот с ид.16359.511.2009 по КККР на гр. Горна Оряховица. Това е теренът на бившите разсадници до бул. "Македония", в източната промишлена зона на града.
Общественото обсъждане е насрочено за 4 април 2024 г., (четвъртък) от 17.30 ч. в голямата Зала 1 на Общината.
В началото на март, със свое писмо общинското ръководство поиска официални становища от компетентните институции, относно избрания терен и местоположението на бъдещия приют. Получиха се отговори и от трите места – РЗИ, РИОСВ–Велико Търново и Областна дирекция на БАБХ. В становищата си, нито една от институциите не посочва проблем или обстоятелство, които да не позволяват такова съоръжение да се намира на дадената локация. 
В общинската администрация обаче беше внесена подписка от местни жители срещу изграждането на приюта. 
За да се защити интересът на гражданите Община Горна Оряховица подлага темата на обществено обсъждане, по време на което да се представят всички гледни точки и аргументите за и против изграждането на общинския приют за безстопанствени кучета.
Подобно съоръжение е една от ключовите мерки за справяне с този дългогодишен проблем.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени