2.8° C
Предимно облачно
toggle

В Горна Оряховица бе отбелязана 112-та годишнина от обвяване на Независимостта на България

21 септември 2020
image

С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе отбелязана 112-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Честването се проведе в навечерието на празника, тъй като на 22 септември Велико Търново ще бъде център на националните тържества.
Горнооряховчани бяха поздравени по повод деня на Независимостта от кмета инж. Добромир Добрев. Днес, повече от век по-късно, знаем, че „независимост“ не е нещо, което се постига за ден или два. Знаем и че не е по силите само на един или няколко… Знаем, че колкото и голяма да е целта пред нас, с последователност и с труда на всички ни – тя непременно ще се осъществи. Независимостта идва тогава, когато заедно и със самочувствие всички работим за нея, каза в словото по повод деня на Независимостта кметът инж. Добромир Добрев.
Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от името на народните представители инж. Клавдия Григорова – Ганчева и Явор Божанков, от председателя на Общинския съвет Димитър Николов, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени