2.8° C
Предимно облачно
toggle

В Горна Оряховица се провежда специализирана изложба на Немски овчарски кучета

07 май 2022
image

84 Немски овчарски кучета участват в специализираната изложба, която се провежда днес в Горна Оряховица. Представят се животни от България и Австрия само с родословия.
Организатор на събитието е Местна Група Търновска, която е най-многочислената към Обединение за Немски Овчарски Кучета в България (ОНОК).
Кучетата се оценяват от съдиите Волфганг Хасгал и съпругата му Ренате Хасгал от Германия. Волфганг Хасгал е от Световната организация за немски овчарки WUSV със седалище Аугсбург, Германия. Ренате Хасгал е професионален хендлер (хендлерите са хората, които представят и водят кучетата в ринга по време на изложба) и вчера бе водеща на семинар за хендлери.
Организаторите и участниците в изложбата бяха поздравени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Удоволствие за мен е да ви приветствам с добре дошли в Горна Оряховица. Благодаря на организаторите, че са избрали нашия град да направят изложбата. Времето е хубаво, а тук около нас виждаме прекрасни животни. Пожелавам добро настроение на всички и нека най-добрите да победят, обърна се към присъстващите инж. Добрев.
Награждаването на победителите в изложбата ще бъде в късните следобедни часове. Победителите в различните групи ще получат наградна купа и чувал с гранули, осигурени от спонсорите Роял Канин.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени