2.8° C
Предимно облачно
toggle

В месеца, посветен на кариерното ориентиране второкласници от СУ „Вичо Грънчаров“ гостуваха на кмета Николай Рашков

18 април 2024
image

Второкласници от СУ „Вичо Грънчаров“ гостуваха на кмета на Горна Оряховица Николай Рашков. Заедно със своите учителки и в присъствието на зам.-кмета Петя Иванова дечицата прекараха в кметския кабинет и Гербовата зала на общината повече от час.
Те разказаха за своите интереси и наученото през Месеца на кариерното ориентиране, който в момента се провежда в училището, като на свой ред обсипаха кмета с въпроси. Искаха да знаят къде и какво е учил, трудна ли е работата му, ходил ли е в казарма, кога ще има нова спортна зала, какво ще има в обновените паркове и много други.
Желанието си за среща с кмета децата заявиха по-рано чрез своеобразна подписка. Трогателното заявление със собственоръчно изписаните им имена беше изпратено със съдействието на учителките на двете паралелки г-жа Стоева и г-жа Недева.
Преди срещата момиченцата и момченцата са изработили проекти, представящи различни професии, които самите те искат да практикуват, когато пораснат. Така при кмета гостуваха бъдещ офталмолог, фермер, учител, пианистка, пилот от Формула 1 и др.
В рамките на Месеца за кариерно ориентиране възпитаници на СУ „Вичо Грънчаров“ са посещавали институции като полиция и пожарна, но тазгодишните второкласници са изявили желание да се запознаят с кмета Рашков. „Удовлетворихме желанието на децата и благодарим на кмета, че откликна“, коментира учителят на децата в една от паралелките г-жа Милена Стоева.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени