2.8° C
Предимно облачно
toggle

В навечерието на 21 януари ръководството на Общината уважи лекарите и акушерките от горнооряховското АГ отделение

20 януари 2023
image

В навечерието на Деня на родилната помощ - 21 януари, екипът на АГО в болницата в Горна Оряховица отбеляза своя професионален празник. Гости на тържеството бяха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместник-кметовете Деница Коева и Григор Минков, директорът на Филиала към МУ - Варна във Велико Търново доц. Диана Димитрова, Жана Павловска, председател на регионалната структура на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи и преподавател във филиала, с който МБАЛ си партнира, директорът на дирекция „Социално подпомагане“  Боряна Кирилова, дами от Женското благотворително дружество "Свети Мина" и от екипа на ДГ "Елена Грънчарова".
Нека детски глъч да оглася отделението през цялата година. Бъдете единни и работете в синхрон. Надявам се през годината в отделението да започнат работа още млади сестри, акушерки и лекари, защото това е основен проблем не само на нашата болница, но и на другите болници в страната - завръщането на младите кадри в общинските и държавните болници. Честит празник, бъдете благословени, поздрави екипа инж. Добромир Добрев.
Управителят д-р Иван Иванов също поздрави своите колеги с професионалния празник: "Уважаеми колеги, както всеки човек, така и всяка болница и болнично отделение имат понякога и своите трудни моменти. По време на тях си проличава волята, желанието и амбициите на хората да продължат напред. Вие имате една прекрасна професия, във вашите ръце се ражда човешкия живот. Това е една огромна отговорност, никога не я забравяйте и я носете с чест! Вярвайте в себе си, в своя професионализъм и само тогава и вашите пациенти ще имат вяра във вас, и бъдещите родилки ще идват без колебание да раждат в нашето прекрасно отделение!"
По традиция най- младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович, който се завърна след няколкомесечно отсъствие на работа.
Младите момичета са второкурснички от специалност "Акушерство" към Филиала на МУ - Велимира Стойнова и Румина Трифонова и работят в Родилно отделение от ноември миналата година
За поредна година от Община Горна Оряховица бяха връчени подаръци и цветя за бебето и родилката, които посрещат Бабинден в АГО. Тази година това са Анджелина Грънчарова и малкият Симеон, който се роди навръх Антоновден с мерки 3 800 и ръст 52 см. За 24-годишната Анджелина, която е рехабилитатор в МБАЛ, това е първо раждане. Кметът инж. Добромир Добрев връчи подаръците на щастливата майка.
Оригинални дървени плакети с имената на всеки един лекар и акушерка от отделението, икебана, бебешки шишета за хранене и сладкиши поднесоха и дамите от Женското благотворително дружество "Свети Мина". Благодарим за грижите, които полагате за родилките, повечето от нас са раждали в това отделение и сме много доволни, изказа своята признателност към екипа на Родилно отделение Рая Димитрова.
Цветя и подаръци медиците получиха и от родители и педагози от ДГ "Елена Грънчарова". С картичките, които нашите деца са нарисували специално за вас, те изразяват своята благодарност за вашия труд и за грижите, които полагате за майките и бебетата. Надяваме се много от децата, които ще се родят при вас, след това да дойдат при нас в детската градина, обърнаха се към екипа на отделението педагозите от ДГ „Елена Грънчарова“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени