2.8° C
Предимно облачно
toggle

В навечерието на Архангеловден в Поликраище ще отбележат Деня на героите

04 ноември 2022
image

На 7 ноември в Поликраище с военен ритуал „Деня на героите“ ще бъдат почетени 132-та загинали от селото във войните за национално обединение. Траурната церемония е посветена на 110 години от Балканската война.
На почетен караул пред паметниците в селото ще застане представителна военна част. Участие ще вземе и военният оркестър на НВУ „Васил Левски“. Очаква се да присъстват областният управител и представители на военното министерство от София.
Церемонията ще започне от 15.00 ч. По време на нея ще бъде припомнена историята на Деня на героите на Поликраище и ще бъдат помената имената им с датата на героичната им гибел и мястото, където са загинали за България.
На паметниците ще бъдат поднесени венци и ще бъде отслужена панихида. Ще бъдат удостоени с почетното звание "Герой на Поликраище и България" героите и ще бъдат връчени специални художествено изработени отличия на техни потомци.
Ще бъдат наградени личности, допринесли за всестранния възход на Поликраище.
След траурната церемония ще се проведе среща с народни представители.
Поканени са кметовете на всички околни селища.
Преди 70 години на Деня на героите на Поликраище и на военната панихида са присъствали повече от 5000 души. Това е било най-важният ден на памет за Поликраище. Разчитаме, че и сега присъствието на гражданството ще бъде внушително. Каним всички близки на загиналите герои, наши съселяни и наши приятели да почетем и уважим подвига на тези българи, отдали живота си за България, приканват още от Инициативния комитет.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени