2.8° C
Предимно облачно
toggle

В навечерието на патронния празник учениците на СУ „Вичо Грънчаров“ откриха изложба с техни творби

10 май 2024
image

Близо 300 творби показват в традиционната си годишна изложба възпитаниците на СУ „Вичо Грънчаров“. Творбите са подредени в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Изложбата бе открита в навечерието на патронния празник на училището. С благодарност за подкрепата към ученици, учители и приятели на учебното заведение се обърна в началото директорът Нели Атанасова. Едва ли има по-вълнуващ момент от този, в който виждаш една мечта сбъдната. За мен беше мечта училището да е цветно и звучно и я реализирахме заедно с колегите. Следващата ни е тази цветност и музиката да бъдат винаги част от СУ „Вичо Грънчаров“, каза още Нели Атанасова.
Двете зали на галерията са изпълнени с живопис, графика, дигитална графика, творби на учениците от керамичната школа. Специално място е отделено и за произведенията на децата със специални образователни потребности. Творбите са работени през цялата година от възпитаниците на Средно училище „Вичо Грънчаров“, разказа Валентина Маринова, преподавател по изобразително изкуство.
За децата, заниманията с изкуство е удоволствие. Те рисуват, пробвайки различни техники. Развиват таланта си и в керамичната школа, където пък печелят и много награди.
Необходимо е да подкрепяме нашите деца и да създаваме условия те да се развиват. Градът ни има добро бъдеще с добри училища като СУ „Вичо Грънчаров“. В лицето на Общинския съвет имате приятел, увери председателят на местния парламент Огнян Стоянов, който също е възпитаник на училището.
Тази вечер е големият празничен концерт, с който възпитаниците на СУ „Вичо Грънчаров“ ще отдадат почит към своя патрон.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени