2.8° C
Предимно облачно
toggle

В СУ „Георги Измирлиев“ откриха обновената училищна библиотека

19 март 2024
image

Кметът Николай Рашков, председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметовете на Горна Оряховица Петя Иванова и Даниел Божанков присъстваха при откриването на обновената библиотека на СУ „Георги Измирлиев“. Гост бе и народният представител Димитър Николов.
Най-старата училищна библиотека в общината вече има модерен и приветлив облик, след като бе обновена със средства от Министерството на образованието и науката. Училището спечели финансиране по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ на МОН.
Обновен е библиотечният фонд, модернизиран е интериорът, а в читалнята предстоят много интересни инициативи и полезни срещи с редица гости.
Директорът на училището Криси Аврамова се обърна със специални благодарности към зам.-кмета Петя Иванова. В качеството си на тогавашен заместник-директор на гимназията, г-жа Иванова е идеен автор на успешно реализирания проект.
По време на събитието библиотекарят Даниела Данкова прие много подаръци за библиотечния фонд - от ръководството на общината и общинската библиотека, от народния представител, от издателство „Просвета“ и др.
Кампания „Походът на книгите“ поде отново библиотеката на СУ „Г. Измирлиев“. В рамките на инициативата предстоят различни дейности, целящи да повишат интереса на учениците към книгите, а четенето да се превърне в обичайно занимание за тях.
Пред гостите, уважили откриването бе представен кратък филм, проследяващ историята на училищната библиотека, в която се съхраняват и много ценни книжни екземпляри.
Децата да идват в читалнята с любов и интерес, пожела кметът Николай Рашков, като припомни, че българите са имали написани и подвързани книги много преди редица други държави. По думите на председателя на ОбС Огнян Стоянов четенето развива най-важните личностни качества. Успех на целия екип и на децата пожелаха и заместник-кметовете Петя Минкова и Даниел Божанков.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени