2.8° C
Предимно облачно
toggle

Великденски празник организират на 4 май в Етнографски музей Долна Оряховица

30 април 2024
image

На Велика събота, 4 май, Етнографският музей ще бъде домакин на истински празник с богата програма от занимания, конкурси, забавления и награди. Партньори в третото поредно издание на събитието са Кметство Долна Оряховица, Исторически музей – Горна Оряховица и НПО „За добро“ Долна Оряховица.
          Програмата започва в 10 часа с голямо великденско боядисване на яйца. Участниците ще бъдат запознати с традициите по приготвяне на автентични бои и украса, като за желаещите да се включат организаторите са подготвили 300 яйца. Допълнително предизвикателство за младите творци ще бъде конкурсът за най-красиво украсено яйце, като най-добрите участници ще бъдат отличени с награди.
          За по-големите деца и техните родители е предвидено още едно състезание – за най-вкусен домашен козунак. Най-големите кулинарни майстори също ще си тръгнат със специални награди от конкурса.
          Талантливите млади изпълнители на Долна Оряховица ще допринесат към празничното настроение с участието на Школа за народно пеене при НЧ „Христо Козлев - 1883“, ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и деца от ДГ „Детска радост“.
          По традиция, за втора поредна година, след края на събитието украсените яйца ще бъдат дарени на храм „Св. Богородица“ в Долна Оряховица, за да бъдат раздадени на миряните след неделната служба.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени