2.8° C
Предимно облачно
toggle

Великотърновският митрополит Григорий отслужи празничен молебен за здраве и просперитет на Горна Оряховица

29 май 2022
image

С празничен молебен, отслужен от Великотърновския митрополит Григорий, започна Денят на Горна Оряховица. На празничната служба в храм „Успение на Света Богородица“ присъства цялото ръководство на Община Горна Оряховица, представители на общинска администрация, кметове на населени места, общински съветници.
Добре е, че с молебен започва празникът на Горна Оряховица. Нека Бог ви дава благодат и сили! Нека има мир в домовете, в обществото, в душите ни! На многая лета, пожела на горнооряховчани Великотърновският митрополит Григорий.
След празничната служба бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Атанас Буров от общинското ръководство, Сдружение „Атанас Буров“, народния представител Димитър Николов, представители на политически партии и организации.
Празничните прояви ще продължат в 13.00 ч. с откриване на изложба „Живописатира“ в Художествена галерия „Недялко Каранешев“.
В 17.00 ч. в Зала 1 на Общината ще започне тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени отличието на „Почетен гражданин“ и наградите за принос в различни сфери. От 18.00 ч. пред сградата на Общината започва тържествена церемония по издигане знамето на Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев ще отправи празничен поздрав към всички горнооряховчани и гости на града.
Празничният концерт на пл. „Георги Измирлиев“ ще започне Духовия оркестър „Джуниър бенд“. След тях на сцената ще се качат Вокален състав „Графити“ и Вокална формация „Оренда“. Музикалният маратон ще продължи с рок група „Диана експрес“, а финалът ще бъде за Павел и Венци Венц. По традиция Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации.
Заради празничните прояви днес ще бъде въведена временна организация на движението в центъра на града. От 17.30 ч. до приключване на концерта се затваря за движение участъкът от ул.“Цар Освободител“ от кръстовището с ул. “Георги Измирлиев“ до кръговото кръстовище с ул.“Св. Княз Борис І“ и ул.“Иван Вазов“.
От 13.00 ч. до 22.00 ч. се затваря за движение и участъкът от ул. „Александър Стамболийски“ - от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с ул. „Пирот“
 
Служителите на РУ „Полиция“ на МВР – Горна Оряховица ще оказват пълно съдействие при осигуряване и спазване на временната организация на движение.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени