2.8° C
Предимно облачно
toggle

Временна организация на движението в Горна Оряховица заради честването на Националния празник - 3 март

02 март 2022
image

Заради честването на 3 март (четвъртък) се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.30 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъде участъкът от ул.“Цар Освободител“ от кръстовището с ул. “Георги Измирлиев“ до кръговото кръстовище с ул.“Св. княз Борис Първи“ и ул.“Иван Вазов“.
С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник - 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Горнооряховчани ще бъдат поздравени по повод 144 години от Освобождението на България Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.
След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителките Мария и Магдалена Филатови, която заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови - 2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.
Чествания по повод 144 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени