2.8° C
Предимно облачно
toggle

Забранено е къпането и плуването в необезопасени и неохраняеми водоеми в община Горна Оряховица

16 май 2022
image

Забранено е къпането и плуването в необезопасените и неохраняеми водни обекти в община Горна Оряховица. Забраната е регламентирана със заповед на кмета инж. Добромир Добрев от началото на летния сезон.
За да не се допуснат нещастни случаи в Горна Оряховица и селищата на общината, през активните летни месеци не се разрешава къпане и плуване по поречията на реките Янтра, Росица и Лефеджа, както и по корекциите на Янтра на територията на общината. Забраната важи и за водоемите „Конски дол”, „Вальово кладенче” и „Кошарите” на територията на Долна Оряховица, както и за язовирите „Кабаалма” и „Кортин” в Драганово, за микроязовирите „Куза”, „Морва чешма” и „Сушишки баир” в Горски горен Тръмбеш. Забранено е къпането и плуването и в язовирите „Коджлекин” в Стрелец; „Кус кору”, „Чуката 1” и „Чуката 2” във Върбица и „Бахчите” в Крушето.
На всички водни басейни трябва да бъдат поставени забранителни, предупредителни и информационни табели. Кметовете на селищата издават заповеди по места, предохранителни мерки трябва да вземат собствениците и наемателите на забранените за къпане и плуване водни обекти.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Заповед №1639 от 12.05.2022 г. 366 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени