2.8° C
Предимно облачно
toggle

Забранено е къпането и плуването в необезопасени и неохраняеми водоеми в Общината

05 юни 2020
image

Забранено е къпането и плуването в необезопасените и неохраняеми водни обекти в Община Горна Оряховица. Забраната е регламентирана със заповед на кмета инж. Добромир Добрев в началото на летния сезон.
За да не се допуснат нещастни случаи в Горна Оряховица и селищата на общината, през активните летни месеци не се разрешава къпане и плуване по поречията на реките Янтра и Росица, както и по корекциите на Янтра на територията на общината. Забраната важи и за водоемите „Конски дол”, „Вальово кладенче” и „Кошарите” на територията на Долна Оряховица, както и за язовирите „Кабаалма” и „Кортин” в Драганово, за микроязовирите „Морва чешма” и „Сушишки баир” в Горски горен Тръмбеш. Забранено е къпането и плуването и в язовирите „Ерен бунар”, „Ченгене бунар” и „Коджлекин” в Стрелец; „Баш бунар” в Паисий, както и в „Кус кору”, „Чуката 1” и „Чуката 2” във Върбица и „Бахчите” в Крушето.
Директорите на детските и учебни заведения трябва да проведат с децата и учениците разяснителни дейности за безинцидентно къпане и плуване по време на лятната ваканция.
На всички водни басейни ще бъдат поставени забранителни, предупредителни и информационни табели. Кметовете на селищата, както и собствениците и наемателите на водните обекти трябва да обезопасят водните площи с лесно забележими знаци, забраняващи къпането и плуването в тях.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Заповед за забрана на къпането и плуването в необезопасени водни обекти на територията на община Горна Оряховица 595 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени