2.8° C
Предимно облачно
toggle

Заместник-кметът Григор Минков уважи за празника лекарите и акушерките от горнооряховското АГ отделение

21 януари 2022
image

Заместник-кметът Григор Минков уважи за Деня на родилната помощ екипа на АГ отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Гост на празника на лекарите и акушерките бе и областният управител Людмила Илиева. Имам особено сантиментални чувства към това отделение, защото и двете ми деца са родени тук. Пожелавам ви да бъдете здрави и да се радвате на живота, обърна се към екипа Людмила Илиева.
Моето дете също се роди тук. Моят свако, д-р Костов беше дълги години лекар в това отделение и като дете много съм идвал тук. Спомням си, че в сестринската стая имаше и нашия домашен телефон, тъй като много често го търсеха и то само по хубави поводи. Вие давате много радост и щастие на хората. Желая здраве на вас и вашите семейства и нека през тази година да се родят много деца в отделението, нарече заместник-кметът Григор Минков. Той поздрави екипа на отделението от името на кмета инж. Добромир Добрев. Този празник е уникален и има своето очарование. Ръководството на болницата, заедно с ръководството на Общината правим всичко възможно, за да осигурим максимално добри условия като среда, апаратура и специалисти, за да може нуждаещите се от родилна и гинекологична помощ да бъдат обслужени професионално. Ще продължим да работим в тази насока, за да бъдат максимално доволни нашите пациенти.
Пожелавам ви здраве и много щастливи моменти, обърна се към екипа на отделението управителят на Болницата д-р Иван Иванов. Водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Антоний.
В празничния ден, както повелява традицията имаше и ритуално измиване на ръцете на началника на в АГ отделението д-р Михаил Милатович. По традиция имаше цветя и подарък за старшата акушерка Снежана Белчева и поздравителен адрес за д-р Милатович. Подарък имаше и за последното родено бебе в отделението – малкият Борис. Момченцето е родено с тегло 3 230 г и 50 см. Майката – 25-годишната Ирена Илиева е от Горна Оряховица. Това е второто й детенце, а баткото – Калоян също е роден в горнооряховското АГ отделение. Тя получи комплект за изписване на малкия Борис, цветя и поздравителен адрес от кмета инж. Добромир Добрев. Да е силен и здрав, спокоен и добър и да помага на всички, пожела за своята рожба младата майка.
Общо 15 бебета са се родили от началото на 2022 година в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. За 2021 г. новородените са 280.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени