2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започна подмяна на водопровода на ул. „Тракия“ в Горна Оряховица

10 април 2023
image

Започна подмяна на водопровода на ул. „Тракия“ в Горна Оряховица. Улицата е с дължина 220 м. От ВиК ще направят подмяна на водопровода с прилежащите отклонения за водоснабдяване на живеещите наоколо.
Това е най-ниското място в града и през нощта, когато няма консумация на вода, налягането става много високо. В съчетание със старите водопроводни тръби това води до много чести аварии, обясни началникът на ВиК район Горна Оряховица инж. Никола Дамянов. Той уточни, че по време на работа са възможни аварийни спирания за кратко на водата. Планово спиране ще има само при трайното подвързване на отклоненията, но то ще бъде предварително оповестено.
След като от ВиК положат тръбите на новия водопровод, Общината ще осигури фракция, а след това улицата ще се асфалтира.
Ако метеорологичните условия са благоприятни, целият ремонт би трябвало да завърши за месец. Докато трае работния процес, участъкът от кръстовището с ул. „Родопи“ до кръстовището с ул. „Баба Пантелейца“ ще бъде затворена за движение на пътни превозни средства.
Улица „Тракия” е една от улиците, за които Общината настоява пред ВиК да се ремонтират тази година. Кметът инж. Добромир Добрев и зам. управителят на ВиК „Йовковци” инж. Росен Трифонов, които присъстваха на началото на ремонтните дейности, обсъдиха и други възможности за работа през тази година. На този етап единствено сигурно остава ремонтирането на ул. „Тракия“.
 

 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени