2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започна приемането на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

04 март 2021
image

Започна приемът на документи по Правилника за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица.
Заявленията се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на документите е 30 април (петък) 2021 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години.
На разположение на кандидатите, в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица в секция - Наредби и правилници на ОбС- (g-oryahovica.bg)
Комисията, която ще разгледа документите до 14 май 2021 г., ще уведоми кандидатствалите двойки по телефон или имейл. Списък на одобрените двойки, съдържащ само входящ номер ще бъде публикуван на сайта на община Горна Оряховица. Същият ще бъде поставен и в информационния център.
Инициативата на община Горна Оряховица стартира през 2014 година. От тогава са одобрени 102 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години от Община Горна Оряховица. Родени са 28 дечица.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени