2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от община Горна Оряховица

01 април 2022
image

Започна приемът на документи по Правилника за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Горна Оряховица.
Заявленията се приемат в Общинския съвет в стая 113. Крайният срок за подаване на документите е 29 април (петък) 2022 г. Документи могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години.
На разположение на кандидатите, в Общинския съвет – стая 113 и в стая 109 на отдел „Бюджет, финанси и счетоводна дейност“ са подготвени комплекти с необходимите документи. Бланките могат да бъдат изтеглени и от сайта на Община Горна Оряховица в секция - Наредби и правилници на ОбС- (https://www.g-oryahovica.bg/-naredbi-i-pravilnitsi-na-obs- ), както и от по-долу публикуваните прикачени файлове.
Комисията, която ще разгледа документите до средата на май 2022 г., ще уведоми кандидатствалите двойки по телефон или имейл. Списък на одобрените двойки, съдържащ само входящ номер ще бъде публикуван на сайта на община Горна Оряховица. Същият ще бъде поставен и в информационния център.
Инициативата на община Горна Оряховица стартира през 2014 година. От тогава са одобрени 117 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Тази година в бюджета са заложени 15 хил. лв. за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години от Община Горна Оряховица.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Приложение 5 към Правилника 28 KB
2 Приложение 4 към Правилника 49 KB
3 Приложение 3 към Правилника 48 KB
4 Приложение 2 към Правилника 48 KB
5 Приложение 1 към Правилника 58 KB
6 Правилник за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми 118 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени