2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започна ремонтът на залата по акробатика в Горна Оряховица

27 март 2023
image

С официална церемония започна ремонтът на спортната зала по акробатика в Горна Оряховица.
Искрено съм щастлив, че в края на миналата година Общината получи така чаканото от 2016 година финансиране. Тази зала е емблематична за нашия град. Тя е посрещала много световни и европейски шампиони, които са прославяли страната ни. Надявам се, че в края на годината ще се поздравим с още едно модерно съоръжение, част от спортната инфраструктура на Горна Оряховица, каза кметът инж. Добромир Добрев и даде символично начало на ремонтните дейности.
Проектът предвижда цялостен ремонт на сградата, внедряван е на мерки за енергийна ефективност, осъвременяване на ВиК инсталациите и системите за отопление, вентилация и климатизация. Предвижда ес обособяване на котелно помещение на първия етаж, което ще обезпечи отоплението. След ремонта сградата ще е газифицирана и енергийно ефективна, благодарение на фотосоларна инсталация на покрива, подмяна на дограмата и цялостното й саниране.
Проектът предвижда също и цялостно обновяване на санитарните помещения и съблекалните, както и на парната инсталация. Старите чугунени радиатори ще се демонтира ти и ще бъдат заменени с нови алуминиеви.
В залата по акробатика ще се монтира окачен таван, над който ще минава новата инсталация за вентилация и климатизация, а вратите и дограмата ще се подменят с нови алуминиеви. Ще се демонтира старата подова настилка и ще се монтира нова, ще се подмени ел. обзавеждането на сградата и ще се монтират нови осветителни тела.
В проекта е заложена доставка и монтаж на нов тангентор за рехабилитация и отмора на спортуващите. Предвижда се също и ремонт на плоския покрив с полагане на хидро и топлоизолация, както и цялостно топлоизолиране на фасадните стени. На югозападната страна на сградата ще се монтира климатична инсталация.
Общата сума за ремонт на обекта е 1 966 514, 28 лв. Финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.
Изпълнител на обекта е „Еврострой – ВТ“ ООД. Надзорът ще се осъществява от „Макрисия“ ЕООД.
На церемонията присъстваха също и заместник кметовете Николай Георгиев, инж. Деница Коева и Григор Минков, директорът на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова, представители на фирмата изпълнител и на надзора, както и треньорите на клубовете по акробатика и на Таекуондо клуб „Хемус“. Те споделиха, че докато траят ремонтните дейности е направена организация за тренировъчния процес. Трите клуба по акробатика ще провеждат тренировки в салона на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица, а клубът по таекуондо ще тренира във физкултурния салон на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени