2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започва ремонт на общински път между Драганово и Стрелец

06 април 2023
image

Започва ремонт на общински път VTR 2053 между селата Драганово и Стрелец. Участъкът, който ще се ремонтира е с дължина 3,3 км.
Символична първа копка бе направена в присъствието на кмета на общината инж. Добромир Добреви заместник кметовете инж. Деница Коева и Григор Минков, както и изпълнителните директори на „Пътни строежи – Велико Търново“ АД инж. Румен Игнатов и инж. Филип Маринов.
Ремонтът предвижда цялостно асфалтиране, почистване на банкетите, отводнителните канавки и водостоците, както и монтиране на мантинела. Ще се направят нови хоризонтална и вертикална маркировки.
Предвижда се срок за изпълнение на обекта около 3 месеца. Докато трае ремонтът, движението на пътните превозни средства ще се извършва в едното платно. Фирмата изпълнител на ремонтните дейности е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.
Финансирането е на обекта е в размер на 1,6 млн. лв. и е осигурено с министерско постановление.
Пътят Драганово – Стрелец е от голямо значение за развитието на северната периферна част на община Горна Оряховица. Той води до населените места Стрелец и Паисий, които са най-отдалечени от общинския център. Ремонтирането на пътния участък ще улесни преминаването на специализираните автомобили на Спешна медицинска помощ, пожарната и полицията. Ще осигури подобрен достъп на водачите на МПС, работещи и ученици до общинския център и до други населени места. Този път осигурява и придвижването на децата от Стрелец да посещават училището в Драганово.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени