2.8° C
Предимно облачно
toggle

Започва записването за скаутски лагер „Ряховец – 2022“ в Горна Оряховица

01 юли 2022
image

От днес (1 юли) започва записването за скаутски лагер „Ряховец – 2022“. Инициативата ще се проведе за втори път в Горна Оряховица, след като миналата година срещна изключително голям интерес от деца и родители. Организатори на спортното събитие са Община Горна Оряховица и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.
Скаутският лагер тази година ще се проведе на 26, 27 и 28 август и ще бъде разположен в района на хижа „Божур“.
В рамките на трите дни, малките скаути ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще имат възможността да смелят брашно с хромел, да замесят тесто и да изпекат питка. Ще могат да наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компас, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до местността Камъка и манастир „Св. Пророк Илия“. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и ще се включат в състезание, ще решават и логически задачи. Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни. На финала, всички деца ще получат специални сертификати за участие в Скаутски лагер „Ряховец -2022“. Преди да си тръгнат, участниците, като истински скаути, ще почистят района на лагера.
Максималният брой деца, които мога да се включат в скаутския лагер е 50 и те трябва задължително да бъдат придружени от 1 родител (или пълнолетни придружители).
Заявки за участие в лагера се подават до 1 август включително на e-mail: zala2021@abv.bg и pr@g-oryahovica.bg или до запълване на бройката. В заявката се изписват трите имена на детето, трите имена на родителя и задължително телефон за обратна връзка. Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал за всеки.
Преди провеждането на лагера, ще се проведе задължителен инструктаж с родителите или придружителите на децата.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени