2.8° C
Предимно облачно
toggle

Засилен интерес към жилищно строителство и изграждане на фотоволтаични системи през 2020 г. в община Горна Оряховица

05 януари 2021
image

Засилен интерес към изграждане на фотоволтаични системи през 2020 г. отчитат експертите от отдел „Териториално и селищно устройство и общинска собственост“ в Община Горна Оряховица. Докато през 2019 г. те са били само 3, през изминалата година са издадени 23 разрешения за изграждане на фотоволтаици.
Голямо раздвижване има и при жилищното строителство. Там издадените разрешения за строеж са 16. Жилищните сгради не са само в Горна Оряховица, но и в населените места на общината, коментират експертите. Две от разрешенията са за жилищни кооперации, едната с 9, а другата с 36 апартамента, като сградите ще имат и търговска част. През изминалата година е издадено и разрешение за изграждането на хотелски комплекс, както и на голям производствен и складов обект. Интерес има и към изграждане на бизнес обекти както в Горна Оряховица, така и в селищата на общината.
Като цяло издадените от Общината разрешителни за строеж през 2020 г. са 112. През 2019 г. те са били 104. Въведените в експлоатация обекти през същата година са били 58, а през изминалата година – 54.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени