2.8° C
Предимно облачно
toggle

Звезди на българската поп и рок музика гостуват през май в Горна Оряховица

10 май 2023
image

Концерти, изложби, творчески срещи, театрални постановки, спортни събития са само малка част от Майските дни на културата в Горна Оряховица. По традиция месецът е най-празничния за града. През май в Горна Оряховица винаги гостуват известни изпълнители. Така е и тази година. Програмата за майските празници бе подробно представена пред медиите от кмета на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кмета Григор Минков. След известно затишие по време на пандемията, постепенно връщаме празничния ритъм в Горна Оряховица, каза инж. Добрев.
Два големи концерта ще дадат началото на новия творчески сезон в обновения Летен театър. С откриването му завършваме Инвестиционната програма за периода 2014 – 2020 г. С такова съоръжение, област Велико Търново може само да се гордее, сподели пред медиите инж. Добрев. На 22 май на сцената ще излезе Веселин Маринов, а на 23 май е танцовият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. И в двете вечери, преди тях публиката ще има възможността да види изпълнения на местни на местни таланти от различни групи и школи. Входът и за двете събития ще е свободен.
На 26 май след три години прекъсване голямото турне Coca Cola The Voice Happy Energy Tour отново ще стартира от Горна Оряховица. На огромната сцена на пл. „Георги Измирлиев“ ще излязат DJ MASCOTA, TОRINO & PASHATA, V:RGO и Emil TRF, DARA, Михаела Маринова, Дара Екимова, VENDA и др.
На 27 май Горна Оряховица ще бъде домакин на Първи национален конкурс за любители на Немско овчарско куче Ще посрещне и участниците в третия зумба фестивал. Вечерта е посветена на рок музиката, когато ще забият рок динозаврите от Б.Т.Р. Преди тях на сцената ще се качат местните рок групи Steel Rider, Crossroad.
На 28 май по традиция горнооряховчани ще сведат глави за почит и преклонение пред загиналите във войните свои съграждани, а вечерта ще завърши с тържествена заря-проверка.
Кулминацията на майските празници е 29 май – денят на Горна Оряховица. Денят ще започне със света литургия в храм „Успение на Св. Богородица“. Ще продължи с изложба на творби на участниците в Международния пленер „Живописатира“. Вечерта на тържествената сесия в Зала 1 на Общината ще бъдат връчени наградите на Горна Оряховица за принос в различните сфери на обществения живот. Пред сградата на Общината ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица, а кметът инж. Добромир Добрев ще поздрави горнооряховчани по повод празника на града. След официалната част ще започне празничният концерт с участието на Вокален състав „Графити“, Вокална формация „Оренда“, Боро Първи, Молец, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. По традиция празникът ще завърши с пиро-музикален спектакъл.
Финалният щрих на майските дни на културата ще нанесе Георги Христов с концерта си „Две целувки“ на сцената на Летния театър.

# Прикачени файлове Тип Размер  
1 Публични прояви в духовната сфера на Община Горна Оряховица за месец май 2023 г. 925 KB
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени