2.8° C
Предимно облачно
toggle

Помощна информация за общински съветници

Смяна на парола | Вход в интернет страницата за проверка на e-mail | Използване на алтернативно приложение за управление на e-mail

Смяна на първоначалната парола

1. След зареждане на страницата от хипервръзката http://gornaoryahovitsa.bg/webmail се изписва правилно потребителско име и парола. При успешно изпълнение на тази стъпка се зарежда информацията от екранната снимка. Избира се хипервръзката от оградения участък в страницата - "Промяна на настройките - password & security"

2. Във всяко от полетата се изписва новата парола и се потвърждава с бутон "Запазване".

3. При необходимост в процеса на работа, началният екран за конфигуриране може да се достъпи с бутона "Web mail home". В примера - оградената с червена елипса част в лявата лента на екрана на портала за работа с електронна поща.

Вход в интернет страницата за проверка

След зареждане на страницата от хипервръзката http://gornaoryahovitsa.bg/webmail се изписва правилно потребителско име и парола. При успешно изпълнение на тази стъпка се зарежда информацията от екранната снимка. В оградения участък - с бутон "Отваряне" се зарежда основният екран на пощенската кутия. За да не се показва този екран, при успешен вход се слага отметка на полето "Автоматично влизане в пощата"

Използване на алтернативно приложение за управление на e-mail

Повечето приложения за работа с електронна поща автоматично откриват и се настройват за работа. Единствено трябва да се изпишат правилно e-mail адреса и паролата.
Изброените клиенти спадат към автоматично конфигуриращите се:
- Удобен, безплатен в базовите си функции и работещ безпроблемно, с устройства управлявани от различни операционни системи е пощенският клиент SPARK https://sparkmailapp.com/
- Microsoft Outlook
- Mozilla Thunderbird
В случай, че се наложи, са изброени нужните ръчни настройки за правилно конфигуриране на допълнително приложение за работа с електронна поща:

Secure SSL/TLS Settings (Препоръчително)
Потребителско име: "потребител"@gornaoryahovitsa.bg
Парола: Паролата на имейл акаунта
Входящ сървър: mail.gornaoryahovitsa.bg
  • IMAP Port: 993
  • POP3 Port: 995
Изходящ сървър: mail.gornaoryahovitsa.bg
  • SMTP Port: 465
IMAP, POP3 и SMTP require authentication.

 
ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени