2.8° C
Предимно облачно
toggle

„Алманах. История на българщината“ ще получат всички училища от община Горна Оряховица

20 април 2021
image

„Алманах. История на българщината“ ще получат всички училища от община Горна Оряховица. Инициативата е на общинското ръководство, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Поводът за това е 145-та годишнина от Априлското въстание. Днес Алманаха получиха ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Георги Измирлиев“, за които тази седмица е празнична.
В Алманахът на предаването „Фермата“ са проследени събитията от Първата българска държава, през Средновековието, годините на Османското иго и следосвобожденската история, има и глави, посветени на развитието на българската литература и спортните успехи на страната. Написана е една глава, в която се съдържат изцяло научните постижения на българите. В Алманаха има и част за родното културно-историческо наследство извън страната. В изданието са включени и най-новите теории и хипотези за нашето минало.
Информацията в Алманаха е допълнена с много цветни и черно-бели снимки, илюстрации на важни исторически събития и личности, както и изображения на важни документи от българската история. В края на книгата са намерили място и оригинални снимки от 5-те сезона на предаването „Фермата“.
Зад създаването на Алманаха стои сдружение „Българска история“. Негови автори са историците проф. Пламен Павлов и проф. Милко Палангурски.

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени