2.8° C
Предимно облачно
toggle

„Тъпан бие, хоро се вие“ е темата на първата Семейна събота в Исторически музей - Горна Оряховица

05 юли 2024
image

 
На 6 юли започва 11-то издание на „Семейни съботи в музея”. Ваканционната програма се завръща в Исторически музей – Горна Оряховица, като фамилните занимания ще продължат в няколко поредни съботи през месец юли.
            Първата събота ще започне в 10.00 часа с новата музейна игра „Пътешественикът и тези чудни, чудни вещи“. С нея посетителите ще влизат в ролята на пътешественици във времето, като ще трябва да откриват интересни старинни предмети и да ги позиционират правилно в музейното пространство. Най-добрите участници ще си тръгнат със специални музейни награди.
            Веднага след играта посетителите ще могат да се включат в лятната образователна програма „Роден край – ритми, багри, следи в земята“. Именно ритмите на народната музика ще бъдат представени в първото ателие за сезона. Гост демонстратор ще бъде Дянко Мадемов – дългогодишен художествен ръководител и корепетитор на самодейни фолклорни състави от региона. С помощта на музикалните инструменти тъпан и акордеон, той ще представи на посетителите характерните ритми на народната музика и специфичните тактове на българските хорà.
Билетът за едно семейство остава непроменен 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея, като и най-новите – „Археологически разкопки в община Горна Оряховица“ и образователната с VR-очила „Да уловим времето“.
 

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА © 2024. Всички права запазени